IIsutm
Image default
Computers / Security

Auto verkoop methode

Er zijn een aantal methode om je auto te verkopen. Een advertentiesite zoals Marktplaats is erg populair maar ook inruilen en een autoveiling zijn nog steeds goede alternatieven. De beste methode voor de auto verkoop hangt af van je persoonlijke keuze. Heb je geen zin om kostbare tijd te verliezen en wil je niet onderhandelen over de prijs dan vallen een aantal methode weer af. Hieronder lees je daar meer over.

inruilen

Een auto inruilen brengt erg veel gemak. Zie je een leuke auto staan dan kun je daar 9 van de 10 keer je oude auto op inruilen. Een voorwaarde is vaak wel dat je oude auto minder waard moet zijn als degene die je gaat kopen. Handelaren en bedrijven willen namelijk altijd geld toe en zelf niets uitgeven. Bij het inruilen moet je bovendien rekenen op een lagere prijs omdat een inruilprijs lager is dan de marktwaarde. Heb je een auto die je voor 4000,- euro kunt verkopen particulier dan krijg je er als inruil zo rond de 2800,- euro voor terug. Kun je geen moment zonder auto dan is dat natuurlijk een prima optie.

adverteren

Je auto verkopen via een advertentiesite tegen betaling kan ook een goede optie zijn. Heel snel gaat dat niet wanneer je gehecht bent aan een goede prijs. Op Marktplaats tref je veel handelaren die met jou de onderhandeling graag aangaan. Heb je daar geen zin in en geen tijd voor dan valt deze methode af.

autoveiling

Een autoveiling is naast de auto inruilen de snelste manier van auto verkopen. Veel veilingen kunnen in 1 dag een goed verkoopbod realiseren waarvoor je de auto direct kunt verkopen. Geen onderhandelingen en toch snel je auto verkopen. Erg handig. Let wel op de kleine letters want niet elke autoveiling is gratis. Wanneer ze wel gratis te werk gaan voor de particulier dan staat dit ook duidelijk vermeld.

Kortom, heb je geen haast en vind je het niet erg om te investeren in advertentiekosten, kijk dan eens bij een advertentiesite. Wil je toch een goede prijs voor je auto terug, kijk dan eens bij een autoveiling.

 

Related Posts

Een veilige vps server krijgen

Elektrische scooter leasen

IT Twente