IIsutm
Image default
Computers / Security

Bij KFC draait alles om kip

De Amerikaanse fastfood keten KFC heeft een menu waar vooral kip op staat. Je kan er onder andere hot wings, kipburgers, en wraps met kip eten. Maar het meest bekende product van KFC is de bucket. Dit is een grote kartonnen bak waar verschillende stukken gefrituurde kip in zit. Inmiddels zijn er verschillende buckets, met allemaal een andere samenstelling van kip, te kopen. Het kruidenmengsel dat gebruikt wordt voor de kip van KFC bestaat uit elf verschillende kruiden en is nog steeds een geheim. Om het geheim te bewaren, wordt deel van het kruidenmengsel door Griffith Laboratories geproduceerd, waar dan later McCormick & Company de andere helft aan toevoegt. Zelfs de producenten van de kruiden weten het recept niet!

 

KFC uitgegroeid tot internationale speler

Het bedrijf wat uiteindelijk de KFC filialen zou openen werd al in 1930 opgericht. Het eerste restaurant waar de populaire gefrituurde kip werd verkocht werd in 1952 in Salt Lake City, Utah, geopend. Inmiddels heeft KFC filialen in 123 landen en is daarmee een van de grote fastfood ketens van de wereld. Het logo met kolonel Sanders is dan ook in die 123 landen een bekend gezicht geworden over de decennia.

 

Ook lokale smaken zijn te proeven bij KFC

Omdat KFC in zoveel verschillende landen zit, zijn er ontzettend veel verschillende menu’s. Lokale favorieten staan vaak op het menu, en er wordt rekening gehouden met tradities. Zo staan er op het menu van veel Aziatische landen extra pittige kip, en wordt er in islamitische landen vooral halal kip verkocht. Ook staan er soms tijdelijke producten op het menu die inspelen op de lokale festiviteiten, zoals bijvoorbeeld het Chinese nieuwjaar. Uiteraard zijn er ook producten waar geen kip in zit, zoals salades, friet, verschillende desserts, en het grote assortiment aan drankjes.

Prijzen KFC

De prijzen KFC vind je niet eenvoudig terug op hun eigen website. KFC is een franchise organisatie en mag dus afwijken van de standaard prijzen. Dit mogen zij doen wanneer er factoren zijn die bepalend zijn voor de vaste lasten. Is het restaurant gelegen in het centrum van een grote stad, dan is de huurprijs ook stukken hoger vergeleken met een dorpslocatie. De burgers, buckets en andere producten zijn kortom duurder in de stad. Gelukkig zijn er wel websites op internet te vinden welke een indicatieve prijslijst hebben.

Related Posts

Een serverkast kopen

De voordelen van een serverkast

Hoe je gratis je auto verkoopt