IIsutm
Image default
Computers / Security

De kringloop winkel

Ben je op zoek naar een paar “nieuwe’ pannen loop dan ook eens binnen bij een kringloopwinkel. Een kringloopwinkel heeft vaak verrassend veel keuze in pannen. Tegenwoordig kopen mensen snel nieuwe spullen. Dit gebeurt lang niet altijd omdat de spullen versleten zijn maar omdat ze eenvoudig weg iets nieuws willen. Veel goederen gaan dan naar een kringloopwinkel. Ook serviesgoed en of pannen kun je daar vinden.

 

Gebruikte pannen

Alles wat je in een kringloopwinkel vind is gebruikt. Het kan zijn dat je in eerste instantie denkt, jakkes ik ga toch niet koken in een gebruikte pan. Wil je toch graag geld besparen en tevens aan het milieu denken lees dan onderstaande schoonmaaktips. Hoe maak ik mijn pannen schoon?

 

Gietijzeren pan mét emaille laag

  • Neem een zachte- spons of afwasborstel, verwarm water met een heel klein beetje afwasmiddel en spoel de pan goed na zodat er geen resten zeep in de pan overblijven. Droog in verband met mogelijke roestresten de pan zorgvuldig af. Voordat je de pan weg zet vet je de bodem in met een natuurlijke olie en laat dit gewoon intrekken.

 

Stalen pannen

  • Warm water met klein beetje afwasmiddel. Is de pan echt vies, maak dan gebruik van soda. De pan met water en soda enige tijd  laten weken en daarna schoon boenen met een zachte- borstel of spons. Als laatste droog je de pan af met een schone zachte theedoek.

 

Keramische pannen

  • Keramische pannen houden niet van een vaatwasser. Deze is ze veel te agressief was ze liever met de hand af. Na het afwassen eventueel een beetje olie erin wrijven. Is de schade wat groter, gebruik dan wat azijn en water. Laat deze samen warm worden en laat de warmte zijn werk doen. Ook hierna geldt, zorgvuldig afspoelen, afdrogen en daarna opnieuw inwrijven met wat olie.

 

Teflon pannen

  • Deze mogen in de vaatwasser maar blijven daardoor minder lang mooi. Het ouderwetse borsteltje met een beetje afwasmiddel blijft toch nog altijd het beste schoonmaakmiddeltje voor deze pannen.

 

Related Posts

Breed aanbod aan postdozen vindt u bij Dozenhal!

Surprise maken echt niet moeilijk

Ga je voor de looks of kies je voor specificaties?