IIsutm
Image default
Computers / Security

De nieuwe revolutie van de lokale maakindustrie met de 3d printer

De 3D printer is nu al enige tijd beschikbaar en steeds meer consumenten maar ook bedrijven zien de onbeperkte mogelijkheden van deze technologie. Waar de eerste 3d objecten nog vrij onrealistisch en vaak zelfs kinderachtig waren zie je nu steeds meer zeer professionele 3d objecten die worden vervaardigd. Ook de bedrijfsmatige toepassingen zijn enorm gegroeid en steeds meer R&D afdelingen zijn tegenwoordig uitgerust met een 3D printer. Bedrijven zijn nu in staat om onderdelen te vervaardigen die voorheen nog vanuit verre landen moesten worden geïmporteerd. De lokale maakindustrie wordt momenteel sterk gestimuleerd door de ontwikkelingen van de 3d printer.

Van spareparts naar complete producten

Veel bedrijven onderzoeken de mogelijkheden om vanuit bijvoorbeeld dealer netwerken de mogelijkheid te bieden om sparepart onderdelen zelfstandig te produceren. Zo kan een machinefabriek tegenwoordig de specificaties van bepaalde onderdelen als 3d bestand aanleveren waardoor een lokale dealer zijn eigen spareparts zelfstandig kan uitprinten. Geen voorraad meer en op verzoek is er snel te handelen. Zelfs in de consumenten markt zijn bedrijven als IKEA in staat de consument 3D bestanden aan te leveren voor het uitprinten van product onderdelen en of complete producten. Door de continue verbeteringen van 3d printers zal deze maakindustrie alleen maar terrein winnen en zich verder ontwikkelen. En het is zeker niet ondenkbaar dat we straks onze eigen producten als meubilair e.d. zelfstandig uit de printer laten komen.

Wat heb je ervoor nodig

Natuurlijk een goede 3D printer die in staat is om op een professionele manier te printen. Tegenwoordig zijn er al veel zelfbouw 3d printers te koop waarbij een groot gedeelte van de onderdelen ook weer zelfstandig kunnen worden uitgeprint. Betaalbare 3d printer zoals de Prusa i3 printer die vrij eenvoudig is te fabriceren en naar wens uitbreidbaar is waardoor de mogelijkheden onbeperkt zijn. Een mooi voorbeeld van deze 3D printers is te vinden op de website van Prusa3d.

 

Related Posts

Cisco switches tegen scherpe prijzen

Een veilige vps server krijgen

Een gloednieuwe plotter gekocht bij Repromat!