IIsutm
Image default
Computers / Security

De voordelen van een toegangscontrolesysteem

Een toegangscontrolesysteem heeft talloze voordelen vergeleken met oudere vormen van toegangscontrole zoals een ouderwets slotsysteem. Vroeger werden vooral sloten geïnstalleerd omdat sloten in die tijd de beste vorm van beveiliging waren. Tegenwoordig zijn er echter veel meer goede mogelijkheden met betrekking tot beveiliging. Met name toegangscontrolesystemen zijn de afgelopen tijd steeds meer verbeterd tot het huidige punt waar zij vaak eigenlijk goedkoper zijn dan alternatieven. Maar wat zijn eigenlijk voordelen van het toegangscontrolesysteem?

Lage installatiekosten

Bepaalde toegangscontrolesystemen hebben lage installatiekosten. Dat komt omdat er voor deze controlesystemen geen kabels naar elke deur gelegd hoeven te worden, want zij werken draadloos een kunnen eigenlijk in elk geval ingebouwd worden in bestaande deuren. Dat werkt op de volgende manier: een bestaand slot wordt voorzien van een stukje elektronica dat het slot kan openen en sluiten zonder gebruik van de sleutel. In plaats van de sleutel wordt dan een RFID tag gebruikt. Voordeel hiervan is dat werken met RFID tags een stuk goedkoper is dan werken met andere systemen en dat er minder montagetijd nodig is.

Fraudegevoeligheid

Een ander voordeel van moderne toegangscontrolesystemen is de lage fraudegevoeligheid van deze systemen. Dit komt omdat niet iedereen zomaar binnen kan komen wanneer deze systemen gebruikt worden. Je kan namelijk precies instellen wie wanneer waar binnen mag komen en het toegangscontrolesysteem regelt dat dit ook op deze manier gebeurt. Wanneer iemand toch probeert op een plek te komen waar zij niet mogen zijn of op een tijdstip waarop dat niet mag kan het toegangscontrolesysteem dit opslaan in een logboek. Dan kan de beheerder later precies terugzien wie dit wanneer geprobeerd heeft. Om deze redenen is het toegangscontrolesysteem een stuk minder fraudegevoelig dan oudere systemen.

Hoewel de keuze voor het juiste toegangssysteem nog steeds niet makkelijk te maken is hopen we u nu iets meer geïnformeerd te hebben over de mogelijkheden en de juiste keus voor uw specifieke situatie.

https://arendbeveiliging.nl/product-categorie/toegangscontrole/

Related Posts

Windows Server 2016 is nog volwassener geworden

Hoe krijg je makkelijk Instagram volgers?

Een serverkast kopen