IIsutm
Image default
Computers / Security

Doen shakes en maaltijdvervangers je gezond afvallen?

Allerlei shakes en maaltijdvervangers blijven populair bij diegenen die meer vet willen verliezen en gemakkelijker afslanken. Shakes moeten een of meerdere maaltijden vervangen om zo je dagelijks aantal calorieën sterk te verminderen. Maar is het wel een gezonde manier om met shakes je gezond gewicht te bereiken en te behouden? 

Wat zijn shakes om te vermageren? 

Een shake is vloeibaar, je mist dus je vertrouwde vaste voeding. Dat vraagt een grote aanpassing en hou je niet lang volhouden. Meestal vervang je twee volwaardige maaltijden door een shake Je eet dagelijks maar een maaltijd met weinig calorieën. Naast deze shakes zijn alleen soep en energierepen toegestaan. Voor velen veel te eenzijdig en een echt struikelblok. 

Kunnen shakes een gezonde maaltijd vervangen? 

Vraag is of zo’n shake een volwaardige maaltijd vervangt. Afvallen doe je alleen in een gezond voedingspatroon met veel eiwitten, voldoende gezonde vetten en trage koolhydraten. Maaltijdvervangers bevatten amper koolhydraten. Met een shake als maaltijdvervanger heb je al vlug een gebrek aan energie. Je voelt je dan futloos en vermoeid. 

Hoeveel shakes of maaltijdvervangers per dag? 

Dat verschilt van het soort en de samenstelling van de shake. Meestal worden twee maaltijden vervangen door een shake. Er is zo dus plaats voor nog maar een maaltijd met een beperkt aantal calorieën. Heel wat afslankingsprogramma’s vangen naast de drie maaltijden ook alle tussendoortjes.

Bevatten shakes voldoende eiwitten? 

Om gemakkelijker af te vallen heb je veel eiwitten nodig. Die verminderen je eetlust en je trek in ongezonde zoetigheden. Shakes verzadigen je nauwelijks. Je hebt dan constant honger en kunt dag en nacht eten. 

Koolhydraten in shakes 

Met shakes krijg je veel te weinig gezonde, trage koolhydraten binnen. Ze zijn een belangrijke bron van energie. Verse groenten en vooral groene bladgroenten, fruit, onbewerkte noten, zaden en pitten vormen de basis van een gezond voedingspatroon, maar met shakes eet je die nauwelijks. 

Andere belangrijke nadelen van shakes: 

  • Een slechte spijsvertering
  • Een ongezonde darmflora
  • Constipatie of verstopping
  • Als je stopt met shakes vliegen de kilo’s er sneller aan dan je ze verloor
  • Shakes zijn geen volwaardige voeding
  • Je leert niet gezond eten
  • Je kunt dit niet lang volhouden

Wil je toch afvallen met shakes? Controleer dan zeker hun samenstelling voor je ze koopt. Shakes en maaltijdvervangers vind je in de supermarkt. Voor de beste aanbiedingen controleer je regelmatig de Delhaize folder, Carrefour Market folder, Albert Heijn folder en de Action folder.

https://www.folderbode.be

Related Posts

Het belang van Office 365 backup voor uw onderneming

Deltics.nl – ICT beheer

Een patchkast kopen?