Hoe een vegetarische levensstijl aannemen

Je hebt vast ook wel een vegetarische vriend of vriendin, maar een kennis die volledig vegan gaat is zeldzaam. Of toch niet? Het aantal mensen die er voor kiezen om een veganistische levensstijl aan te nemen zijn in stijgende lijn. De nummer één motivatie die je dan meestal hoort is dat ze dit doen tegen dierenleed. Maar ook hoor steeds vaker dat mensen er voor kiezen dierlijke producten te vermijden wegens gezondheidsredenen. En dit klinkt natuurlijk veel mensen goed in de oren, maar het winkelgedrag aanpassen is veel moeilijker.

Het aantal vegetariërs stijgt jaarlijks

De toename van het aantal mensen die een vegetarische levensstijl toepassen zorgt er voor dat er tegenwoordig steeds meer informatie te vinden is over hoe je deze levensstijl nu effectief implementeert. Zo stemmen supermarkten hun aanbod steeds meer af op mensen die biologisch en enkel natuurlijke producten willen kopen. Elke supermarkt heeft tegenwoordig wel één of ander aanbod aan vleesvervangers in de vorm van burgers, vegetarische beleg of andere creatieve gerechten. Zo heb je bij Carrefour Market in de folder van de week vaak mooie promoties binnen de vegetarische afdelingen waar je vleesvervangers vindt op basis van soja.

Supermarkten spelen in op de trend

Op de website van Albert Heijn vind je verschillende vegetarische gerechten gemaakt met vleesvervangers die ze in het assortiment hebben. Een eerste maal koken zonder dierlijke producten vergt namelijk een hele aanpassing als je dit niet gewend bent. Zo kan je op de website een recept terugvinden van een plantaardige bietenburger. Dit is eens iets anders dat die rode bloederige vleesburgers, en het smaakt bovendien erg lekker! In de Delhaize folder van deze week vind je een groot aanbod aan verse groenten die je tegen uitzonderlijke kortingen kan aankopen. Er is dus niets dat je weerhoudt om lekker én vegetarisch te koken!


 

https://www.folderbode.be/nl/