Een veilig smart home: 3 tips voor een veilige toekomst

Iisutm

De kranten staan er vol mee. Het internet of things is onveilig en zou onze samenleving kapot maken. Uiteraard moeten we dit soort koppen met een korreltje zout nemen, maar het is wel belangrijk dat je bewust wordt en blijft van de gevaren van een slecht beveiligd smart home. Op Hippeproducten, een smarthomeplatform kwam ik interessante tips tegen over het veilig maken en houden van je slimme huishouding.

Wees je bewust van wat je koopt

In Nederland willen we uiteraard het liefst voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Besef je echter wel dat goedkope namaak producten vaak risico’s met zich mee brengen. Grote A-merken hebben namelijk een reputatie hoog te houden. Omdat de meeste producenten liever niet hun PR-afdeling overuren laten draaien omdat er om de haverklap een schandaal is worden beveiligingslekken opgezocht en via een update uit de wereld geholpen. Voor deze kwaliteit betaal je uiteraard wel iets extra’s maar dan weet je wel een stuk zekerder dat je gegevens ook veilig zijn.

 Stay up to date!

Als er een scheur in je muur zit dan dicht je deze toch ook? Zorg dan ook als er een update wordt uitgebracht dat je deze zo snel mogelijk installeert. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid van je apparaat, vaak worden gebruikersfouten en prestatiebugs ook via een software update uitgebracht. De nieuwste software is vaak de veiligste versie van het product.

Beveiliging

Misschien wel een open deur die wordt ingetrapt maar beveilig je eigen netwerk goed. Dit kan je doen door je WiFi-router te voorzien van een sterk wachtwoord met minimaal 8 karakters. Varieer hierbinnen met letters, hoofdletters, cijfers en leestekens. Je zet immers ook een goed slot op je voordeur. Zorg dat je router minimaal is voorzien van WPA2 beveiliging voor een optimale beveiliging.

Gebruik deze tips en jij, jouw apparaten en gegevens zijn een stuk beter beveiligd tegen internetcriminelen.

 

http://hippeproducten.nl