IIsutm
Image default
Computers / Security

Haal het beste uit je Mac

Een MacBook kopen kan verschillende redenen hebben. Zo is een MacBook erg betrouwbaar, zeer duurzaam en is hij bijzonder gebruiksvriendelijk. Daarnaast is een MacBook natuurlijk prachtig om te zien. Maar boven alles heeft de MacBook een zeer goede accu. Met een volle batterij kun je gemakkelijk een werkdag lang aan de slag en in enkele gevallen kan de gebruiksduur wel oplopen tot meer dan 10 uur.

Hoelang je daadwerkelijk met een MacBook kan werken als hij volledig is opgeladen, hangt natuurlijk ook af wat je ermee doet. De gebruiksduur van je Apple apparaat is korter wanneer je zware programma’s draait. Er is echter een aantal manieren om de gebruiksduur van je MacBook te optimaliseren. We vertellen je graag wat je kunt doen.

De accu van je MacBook optimaliseren

  1. Zorg dat je MacBook altijd is voorzien van de nieuwste software. De software-updates van Apple bevatten namelijk vaak allerlei slimme energie­besparende technologieën. Technologieën waardoor jouw accu het best werkt.
  2. Optimaliseer de instellingen van je MacBook door onder meer wifi uit te zetten als je het niet gebruikt. Pas ook de helderheid van je MacBook aan tot het laagste niveau waarbij het nog fijn is om te werken. Werkt je MacBook op de accu? Sluit dan geen andere (rand)apparatuur aan. In het voorkeurenpaneel ‘Energiestand’ kun je overigens verschillende instellingen aanzetten die invloed hebben op de hoeveelheid stroom die je MacBook gebruikt. Je MacBook kan ‘zien’ wanneer hij op het lichtnet is aangesloten en zal zich hier ook aan aanpassen.
  3. Mocht je van plan zijn je MacBook lange tijd niet te gebruiken, dan is een tweetal zaken van belang voor de conditie van je batterij. Dat zijn de temperatuur waarbij je de MacBook bewaart en het percentage dat de accu is opgeladen op het moment dat je hem opbergt. Zorg ervoor dat de batterij niet helemaal vol is, maar ook niet helemaal leeg. Een laadpercentage van ongeveer 50 % is het meest ideaal. Schakel de MacBook uit, als je hem opbergt, zodat hij geen batterij meer verbruikt. Kies een relatief koele plek en ook een droge plek om het apparaat te bewaren. Als je de MacBook na lange tijd weer gebruikt, kan het zijn dat je hem eerst weer moet opladen vóór je hem kunt gebruiken.
  4. Om het meest te profiteren van je MacBook raden we aan hem niet te gebruiken in een te warme of te koude ruimte. Een MacBook functioneert prima bij temperaturen tussen 16 en 22 °C. Het is vooral van belang dat je het apparaat niet blootstelt aan temperaturen boven de 35 °C. Dan loop je het risico dat de capaciteit van de accu definitief wordt aangetast en dat het apparaat na het opladen minder lang blijft werken dan hij eigenlijk zou moeten.
  5. Wanneer je jouw MacBook bewaart of gebruikt in een hoes, adviseren we je de hoes te verwijderen voor het opladen. Het opladen met een hoes kan namelijk extra warmte genereren en dat kan weer een nadelige invloed hebben op de accu.

Wil je meer tips om het beste uit je MacBook te halen? Schakel dan een expert in, zoals Apple reparatie Rotterdam. Hij of zij kan je ook helpen als je MacBook niet meer ten volle presteert.

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/apple-reparatie-rotterdam/

Related Posts

iPhone reparaties, beter te vroeg dan te laat

Deltics.nl – ICT beheer

Opslagruimte huren