IIsutm
Image default
Computers / Security

Het belang van Office 365 backup voor uw onderneming

Het belang van Office 365 backup wordt steeds groter. Toonaangevende technologiebedrijven als Microsoft melden dat cyberaanvallen op bedrijven van elke omvang toenemen en steeds meer schade veroorzaken. Dus niet alleen de grote multinationals zijn op dat gebied kwetsbaar, ook als kleine zelfstandige of zelfs startende ondernemer is het maken van goede backups van cruciaal belang voor uw bedrijfsvoering.

Waarom Office 365 backup?

Met Office 365 backup van BackupMyOffice 365 zorgt u ervoor dat een bestand of e-mail nooit meer per ongeluk verwijderd wordt. De standaardinstellingen zijn lang niet toereikend in zulke en veel voorkomende situaties. Onderzoek wijst namelijk uit dat medewerkers later dan de standaard 30 of 90 dagen erachter komen dat ze een bestand of mail missen. Dat bestand of die e-mail is nooit meer in de prullenbak terug te vinden. Met Office 365 backup voorkomt u ook dat virussen uw systeem binnendringen. Meer dan de helft van alle bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van een virus hebben daarna te kampen met slechte publiciteit en verliezen een deel van hun opgebouwde reputatie. Bijna 40 procent van deze ondernemingen verliest meer dan 20 procent van hun totale omzet. En bijna een kwart van de met succes aangevallen of in gevaar gebrachte ondernemingen verliest belangrijke zakelijke kansen na een incident waarbij sprake is van dataverlies. Meer dan 20 procent van alle ondernemingen die het slachtoffer worden van dataverlies of cyberaanval verliest ook klanten. En 40 procent van deze bedrijven verliezen meer dan 20 procent van hun klanten.

Hackers, virussen en ransomware

Dataverlies kan een behoorlijke impact hebben op een organisatie. Bijna dagelijks horen we het nieuws van kwaadaardige software en aanvallen van hackers. En hoewel deze bedreigingen een aanzienlijk risico vormen voor bedrijven, zijn het niet de enige bedreigingen. Veel Voorkomende malware, spyware en virussen vormen de meest voorkomende oorzaken van gegevensverlies. Bij deze bedreigingen gaat het er niet om of uw bedrijf met succes wordt aangevallen, het is een kwestie van wanneer. Malwarebescherming en antivirussoftware kunnen helpen, maar zelfs als uw beveiligingssoftware up-to-date is, blijven de meeste bedrijven kwetsbaar voor hackers, malware en ransomware.

Bescherming van bedrijfsgegevens

Simpel gezegd, een gegevensback-up is slechts een kopie van de bestanden op uw computer of apparaat. En zoals uit de vele bedreigingen hierboven blijkt, zijn back-ups van uw bedrijfskritische bestanden en gegevens om verschillende belangrijke redenen van essentieel belang.

Vrijwel alle computer- en technologie-experts zullen u vertellen dat elke back-up beter is dan helemaal geen back-up. Toch zijn niet alle back-upapparaten en technologieën hetzelfde, noch bieden ze hetzelfde niveau van bescherming. Daarom is de veiligste manier om een back-up van uw gegevens te maken, het gebruik van Office 365 Backup.

Related Posts

Een vps server

Waarom kiezen voor een HP laptop?

Donker Media animations