IIsutm
Image default
Computers / Security

Hoe houdt u de nieuwe computer veilig?

 

Een nieuwe computer kan heel spannend zijn. Zeker wanneer u de nieuwe computer heeft gekocht omdat de vorige traag werd of allerlei virussen had. In dit geval wilt u zich er namelijk van verzekeren dat hetzelfde niet met de nieuwe computer ook gebeurt. Om daar voor te zorgen geven wij u hier een aantal tips voor het beveiligen en veilig houden van uw nieuwe computer.

 

Antivirus beveiliging

De eerste tip voor het veilig houden van uw nieuwe computer is om een goed antivirus programma te installeren. Een goed antivirus programma waarschuwt u wanneer een virus uw computer probeert binnen te dringen. Het antivirus programma doet dan haar best om het virus te verwijderen. Dit is misschien wel de belangrijkste tip voor het veilig houden van uw nieuwe computer.

 

Pas op wat je aanklikt

Een tweede tip voor het veilig houden van uw computer is om op internet niet zomaar alles aan te klikken. De meeste mensen zullen dit logisch in de oren vinden klinken maar het zou u verbazen hoe veel mensen hiermee de mist in gaan. Zij staan dan niet goed stil bij de schade die een bepaalde link kan aanrichten. Niet alleen kan uw computer er virussen van krijgen maar daar naast kan via ‘phishing’ ook uw bankgegevens worden gestolen.

Te mooi om waar te zijn?

Een derde tip is een eeuwenoud gezegde; als het te mooi lijkt om waar te zijn is het dat waarschijnlijk ook. We zien soms bijvoorbeeld een ‘rayban sale’ langskomen waar je zogenaamd zonebrillen kan kopen met 90% korting. Dit is uiteraard te mooi om waar te zijn en deze hele websites en campagnes zijn opgezet om bank data van mensen afhandig te maken. Vertrouw dit soort websites en aanbiedingen dus niet maar hou een oogje open voor dingen die te mooi lijken om waar te zijn.

 

Op zoek naar meer tips voor het beveiligen van uw computer? Of is uw laptop aan reparatie toe? Zoek niet verder, wij kunnen alle computer reparatie voor u uit handen nemen.

 

Related Posts

Het kopen van aluminium kozijnen, waar doe je dat?

IT Twente

Professionele webshop laten bouwen