IIsutm
Image default
Computers / Security

Hoe je gratis je auto verkoopt

Je auto gratis verkopen is niet moeilijk. Op internet zijn er voldoende manieren te vinden die je helpen gratis je auto te verkopen. Je kunt als voorbeeld denken aan een advertentie site, een auto inkoper en een auto veiling. Voldoende manieren dus om je auto te verkopen. Op deze pagina lees je meer over zowel de voordelen als de nadelen van de verschillende manieren.

Veel te vinden op internet

Vandaag de dag zijn er genoeg advertentie sites op het internet te vinden. Zelf adverteren is erg eenvoudig. Wat wel vaak lastig is, is een goede en pakkende advertentie tekst. Daarnaast zijn goede foto’s van je auto heel erg belangrijk. Naast gratis advertentie sites zijn er ook betaalde varianten. Sommige sites rekenen 25 euro voor een advertentie. Wanneer je betaald voor een advertentie dan zit je wel vaak op een site welke veel publiek op de site heeft. Dat betekent dat je auto vaker wordt gezien en de kans dat je een potentiële koper treft een stuk groter is.

Handelaren 

Hoe populairder de advertentie site, hoe meer auto’s en potentiële kopers. Ook handelaren zijn op deze advertentie sites een stuk actiever. Plaats je als particulier een advertentie dan is de kans groot dat je binnen korte tijd benaderd wordt door een handelaar. In veel gevallen wordt je opgebeld of gemaild.  Je krijgt dan de vraag voorgelegd wat je laagste prijs is. Handelaren zijn uit op koopjes en willen jouw auto voor zo min mogelijk geld hebben. Het kan ook zijn dat je een prijs te horen krijgt per mail waarvoor men direct de auto komt ophalen. Vaak ligt deze prijs 25 procent onder de vraagprijs. Ook hier zit een handelaar achter.

Particulier verkopen

Met een beetje geduld tref je uit eindelijk een particulier welke vervolgens een afspraak maakt voor de bezichtiging. Soms spreek je al een prijs vooraf af en soms wordt er tijdens de bezichtiging onderhandelt. Het kan alsnog zijn dat je een handelaar treft welke in eerste instantie overkwam als particulier. Deze zal op zoek gaan naar de kleinste dingen om zo toch wat van de prijs af te kunnen krijgen. Vaak weten ze feilloos wat er wel en niet in de advertentie stond en proberen iets te vinden wat er niet in stond vermeld. Je krijgt dan te horen dat ze voor niets zijn gekomen en dat ze de auto laten staan of voor een stuk minder meenemen. Op dat moment heb je een potentiële koper in handen en als je akkoord gaat is de auto verkocht. Ga je niet akkoord dan kan het nog wel even duren voordat je opnieuw iemand treft die de auto van je wil overnemen.

Auto inkopers

In Nederland zijn er meerdere auto inkopers. Je belt ze eenvoudig op en vertelt ze dat je een auto te koop hebt. Je krijgt dan de vraag om wat voor auto het gaat, wat de kilometerstand is en of er nog schades en gebreken zijn. Vaak krijg je een indicatie te horen. Deze indicatie is vaak hoger dan wat je er in werkelijkheid voor terugkrijgt. Men vind namelijk altijd wel iets waardoor ze de prijs laten zakken. Het voordeel is, wanneer je akkoord gaat, de auto meteen weg is en jij het geld in handen hebt.

Auto veiling

Wellicht is de autoveiling de meest gemakkelijke manier van verkopen. Je auto verkopen gaat razend snel en vooraf krijg je de prijs te horen die je er ook voor terug gaat krijgen. De prijs is vaak een stuk hoger omdat er veel autobedrijven in het netwerk zitten van de autoveiling. Doordat er veel autobedrijven meedoen is de kans een stuk groter dat er meerdere hoge biedingen tussen zitten. De auto verkopen is niet verplicht omdat je niet akkoord hoeft te gaan met het voorgestelde bod. Bevalt het bod je niet en vind je hem te laag dan weiger je hem gewoon. Ook daaraan zijn geen kosten verbonden. Zelf verkopen levert vaak een hoop stress en gedoe op en daar heb je bij een autoveiling geen last van. Alle autobedrijven zijn RDW erkend en dat betekent dat je altijd je auto verkoopt aan een erkende garage. Zij maken ter plaatse het papierwerk in orde en de betaling wordt ook meteen verricht. Binnen 24 uur je auto verkopen is bij een autoveiling dus geen enkel probleem.

Related Posts

Een webshop beginnen, hoe werkt dat?

Opslagruimte huren

Breed aanbod aan postdozen vindt u bij Dozenhal!