IIsutm
Image default
Computers / Security

Hoe maak ik mijn computer sneller?

Werkt je computer traag en begin je daar van te balen? Met een paar handige, eenvoudige tips is hij in no time (weer) sneller te maken. Lees dus snel verder.  

Zorg ervoor dat je virusscanner up-to-date is

Wat veruit de voor de meeste vertraging op je computer zorgt, is je virusscanner.  Toch ben je nog verder van huis als je computer door een virus besmet raakt. Zorg er daarom voor dat je scanner altijd up-to-date is. Een virusscanner controleert je computer continu en automatisch op ‘bedreigingen’ en probeert op die manier het risico op besmetting te verkleinen en te voorkomen.

Zorg ervoor dat alle updates geïnstalleerd zijn

Wees er keer op keer zeker van dat je de laatste Windows- en Microsoft-updates op je computer hebt geïnstalleerd.  Deze updates bestaan vaak uit fixes van problemen die gebruikers hebben ondervonden. Updates worden in principe automatisch geïnstalleerd, maar je kunt dit ook handmatig doen.

Zorg ervoor dat je je computer regelmatig defragmenteert

Als je een bestand opslaat, wordt dit niet op 1 plek opgeslagen, maar worden er sommige deeltjes van je bestand hier en andere deeltjes van je bestand daar opgeslagen. Bij het defragmenteren van je computer wordt er gezocht naar alle losstaande deeltjes die op je harde schijf te vinden zijn. Deze losstaande deeltjes worden vervolgens samengevoegd om zo meer geheugen vrij te maken.  

Zorg ervoor dat je regelmatig je harde schijf opruimt

Je kunt je computer ook sneller maken door regelmatig je harde schijf op te ruimen. Klik hiervoor met de rechterknop van je muis op het harde schijf-icoon. Er verschijnt nu een menu. Ga in dat menu naar ‘Eigenschappen’. Onder het tabje ‘Algemeen’ vind je vervolgens de knop ‘schijfopruiming’. Klik daarop en de schijfopruiming gaat van start. Ook op deze manier komt er meer geheugen vrij. Vooral tijdelijke bestanden en tijdelijke internetbestanden nemen veel geheugen in beslag. Deze tijdelijke (internet)bestanden maken dat  webpagina’s sneller geladen worden als je deze een volgende keer nog eens bezoekt.

Zorg ervoor dat er niet te veel items in je opstartmenu staan

Wat ook voor veel vertraging zorgt, is een groot aantal programma’s dat automatisch wordt opgestart. Het is het handigst als dit aantal (relatief) klein is. Je kunt het aantal klein houden door als je een programma wil gebruiken hiervoor echt zelf te kiezen. Je computer mag deze programma’s nooit uit zichzelf opstarten. De eenvoudigste manier om precies die items te selecteren waarvan jij wil dat ze opgestart worden als je je computer aan zet, is via ‘systeemfiguratie’. Bij ‘systeemfiguratie’ kom je door in de zoekbalk van Windows ‘Msconfig’ in te typen. Je kunt vervolgens de programma’s selecteren die je uitgeschakeld wil hebben. Let er wel op dat je geen programma’s uitschakelt waarvan je niet precies weet wat ze doen.

Zorg ervoor dat je de harde schijf van je computer vervangt

Is je computer al wat ouder? Dan is deze waarschijnlijk voorzien van een relatief trage harde schrijf: een ‘Hard Disk Drive’ (‘HDD’s’). ‘HDD’s’ beïnvloeden de opstartsnelheid van je computer en de snelheid waarmee een bestand geopend wordt. Een Een ‘HDD’ laten vervangen door een modernere harde schijf (een ‘Solid State Drive’ – ‘SSD’) zal je computer gegarandeerd sneller maken. Wil je je harde schijf vervangen? Ga dan langs bij een computer reparatiebedrijf in Amstedam waar de experts je hiermee met alle plezier van dienst zullen zijn.

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/

Related Posts

Ga je voor de looks of kies je voor specificaties?

Hoe je gratis je auto verkoopt

Radio 3FM