IIsutm
Image default
Computers / Security

Online marketing is internet marketing

Online marketing is niets anders dan internet marketing al wordt dit vast wel ergens bestreden. In de internet wereld is men gek op (nieuwe) termen die niets zeggen en die niemand begrijpt, het is eigenlijk niet het internet, het meer een fenomeen dat typisch is voor marketing mensen. Ze zitten vaak op een eiland, denken dat dit eiland ook nog kan vliegen en kijken vanaf hun eiland neer op het gepeupel. Op die manier bedenken ze wat goed is voor de, in hun ogen, domme massa. Om dit te versluieren gooien en smijten ze met onbegrijpelijke termen. Dit heeft twee oorzaken, de 1ste is eenvoudig omdat ze denken dat ze daarmee nog belangrijker worden en de 2de omdat ze dan alles kunnen doen wat ze willen, niemand snapt toch het begrip.

Online marketing laat marketing mensen struikelen

Marketing mensen vinden zichzelf normaal gesproken slimmer, beter, creatiever en intelligenter dan gewone mensen, ze vinden zich ook slimmer, beter, creatiever en intelligenter dan hun collega´s. En dan kunnen er grappig zaken ontstaan. Ineens kwam er het internet, uit de defensie en universitaire hoek – niet gespeend, maar ook absoluut voor het doel niet noodzakelijk, van enig gevoel voor marketing. Dat internet werd commercieel en dat betekend simpel gezegd kassa voor de marketing bedrijven. Wanneer men het net zo slim had gedaan als mobiele telefonie, dan was alles eenduidig geweest en gebleven. Om de 1ste mobiele telefoons te verkopen besloot men zogenaamde service providers in het leven te roepen, de klassieke monopolistische vaste telefoon aanbieders hadden geen idee wat mobiele telefonie was en wie het nodig had. Deze service providers waren niets als eenduidige marketing organisaties die gezamenlijk iets nieuws in de wereld gingen zetten, met een succes dat vandaag de dag zijn grenzen nog steeds niet kent. Had men dit bij internet ook gedaan dan struikelden de marketing mensen niet over online marketing of internet marketing voor het internet.

Internet marketing is online marketing

Terug naar de arrogantie van marketing mensen. Een groepering vond dat het internet diensten en producten online ging aanbieden en noemden daarom de marketing hieromheen online marketing, klinkt logisch. Dan is het online marketing voor internet. Een andere arrogante marketing groepering vond dat er marketing voor internet ontwikkeld moest worden en noemden het internet marketing, wat eigenlijk betekend internet marketing voor internet. Wat klinkt de vroegere NMB Bank (Nederlandse Middenstand Bank bank). Wanneer men het normaal marketing voor internet had genoemd, dan was het nog iets. Dus is online marketing het meest logisch al hoor je vaker internet marketing.

Related Posts

De voordelen van een serverkast

Opslagruimte huren

iPhone reparaties, beter te vroeg dan te laat