IIsutm
Image default
Computers / Security

Radio 3FM

Radio 3FM is een van de radiozenders die zich niet specifiek bezighoudt met commerciële doeleinden. Deze zender is onderdeel van de NPO (Nederlandse Publieke Omproep) en richt zich vooral op luisteraars tussen de 15 en 35 jaar oud. Het is een van de grootste radiostations die wij kennen in Nederland, en heeft dan ook ontzettend veel luisteraars iedere dag. 

Het radiostation bestaat ondertussen alweer meer dan 50 jaar! Het werd in 1965 opgericht en heette toen nog Hilversum 3. 

Inmiddels heeft de zender al zo’n 20 jaar haar huidige naam. Je kunt gemakkelijk naar deze radiozender luisteren via websites als Radioguide

De radiozender komt jaarlijks in het nieuws met Serious Request. Voor degenen die nog niet met dit concept bekend zijn: ieder jaar komt er in een andere stad een glazen huis te staan. Drie 3FM dj’s zitten hier voor drie dagen lang, zonder te eten. Zij maken constant muziek. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. 

Hoewel het voor veel steden een eer is om het glazen huis te mogen hebben, kiezen er ook veel steden voor om dit bewust niet te doen. De kosten die eraan verbonden zijn, zijn namelijk erg hoog. Lang niet iedere stad heeft dit ervoor over.

 

Ook met oud en nieuw is 3FM altijd erg actief. Zij maken dan namelijk altijd een top 1000 van de beste hits. Luisteraars hebben zelf invloed op hoe deze top 1000 er uit komt te zien want ze kunnen op nummers stemmen om deze hoger in de ranglijsten te krijgen. 

Bovendien is dit radiostation vaak bezig met weggeefacties. In het festivalseizoen geven zij vaak meerdere vrijkaarten weg voor verschillende festivals, veel van deze festivals zijn op het moment van de actie vaak al uitverkocht. Er zijn dan ook altijd veel mensen die graag meedoen aan deze acties. Hiermee bereikt de radiozender natuurlijk een veel groter publiek, omdat mensen die normaal misschien niet luisteren, dat nu wel doen om kaarten te winnen. 

http://www.radioguide.fm