IIsutm
Image default
Computers / Security

Trage computer versnellen

 

Veel mensen hebben last van een trage computer. Email laden duurt ineens een kwartier en de computer wordt niet meer uitgezet omdat het opstarten zo super lang duurt. Maar dan krijgt de computer nooit rust en wordt hij eigenlijk alleen nog maar trager. De computer is nog niet oud genoeg om zo langzaam te lopen maar u weet niet precies wat het probleem is. Daarom hebben wij hieronder een lijst opgesteld van mogelijke redenen voor de traagheid van uw computer.

 

Te weinig opslagruimte

De eerste mogelijke reden waarom uw computer traag zou kunnen lopen is heel simpel; de computer staat helemaal vol. Of de computer vol zit met nuttige programma’s of onnodige programma’s maakt niet uit. Te weinig ruimte op de harde schijf betekent dat de computer traag is. Daar is dan ook niks aan te doen behalve het verwijderen van data. Het hoeft hier trouwens niet alleen te gaan om programma’s maar om data is het algemeen, dus ook filmpjes, foto’s of documenten kunnen te veel ruimte innemen. U kunt dit zelf bekijken en beslissen of u dingen wilt verwijderen of dat u ze liever overzet naar een externe harde schijf. Als uw computer meer ruimte heeft kan hij sneller zijn.

 

Besturingsprogramma opnieuw installeren

Als dit uw computer niet sneller maakt is het tijd om naar drastische stappen te gaan kijken. Vaak is de volgende tip om Windows opnieuw te installeren. Om dat te doen formatteert u de harde schijf; dat betekent eigenlijk dat u alles er van af gooit. Dan doet u een verse installatie van Windows. Dan zijn alle programma’s en documenten die uw computer traag maken er niet meer en zal de computer automatisch sneller gaan lopen.

 

Als u deze stappen heeft doorlopen maar nog steeds last heeft van een trage computer raden we u aan de computer een keer voor controle langs te brengen bij een computer reparatie bedrijf.

 

Related Posts

Top Slotenmaker Antwerpen – Soorten beveiliging bij Top Slotenmaker

Opslagruimte huren

Een goede iPhone reparatie is van belang