IIsutm
Image default
Computers / Security

Verbod op gebruik mobiele telefoon op fiets

De minister van verkeer heeft besloten het verbod op het gebruik van een mobiele telefoon op de fiets te laten onderzoeken. Dit door het toenemend aantal ongelukken met fietsers in het verkeer.

 

Smartphone veroorzaker ongelukken

Uit onderzoek is gebleken dat bij ongelukken met fietsers, in de meeste gevallen de smartphone de oorzaak is. Bij maar liefst 1 op de 5 ongelukken waar een fietser bij betrokken is, is een mobiele telefoon in het spel. De kans op een ongeval is zelfs 25 keer groter wanneer iemand met zijn mobieltje bezig is. 1 op de 3 jongeren geeft ook toe vaak met zijn of haar smartphone bezig te zijn op de fiets, maar is zich er wel van bewust dat het gevaarlijk kan zijn. Alleen een waarschuwing is volgens de minister niet genoeg, het maakt meer indruk als er ook een boete aan kleeft. Wel is het ministerie zich er van bewust dat het een lastig te handhaven probleem is, maar wil er nu toch alles aan doen om dit soort ongelukken in de toekomst te voorkomen.

Wees zuinig op je telefoon

Natuurlijk is het belangrijk dat je ook zuinig bent op jezelf. Het gebruik van een smartphone tijdens het fietsen leidt je wel degelijk af van het verkeer, het is niet voor niets in de auto al verboden. Omdat je natuurlijk goed voor jezelf zorgt, is het minder vanzelfsprekend dat je ook voor je smartphone zorgt. Maar, hoe zuinig je er ook mee bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Je iPhone is een duur apparaat die je het allerbeste gunt, kijk daarom eens naar een iPhone verzekering. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd voor verschillende soorten schade, verlies en diefstal. En zeg nou zelf, je gaat toch een stuk geruster op pad als je weet dat eventuele schade aan je dure apparaat gewoon vergoed wordt door je verzekering?

https://smartphonepolis.nl/iphone-verzekeren

Related Posts

Webcam cover van webcamcovers.nl

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

IT Twente