IIsutm
Image default
Computers / Security

Waterschade aan je iPhone 5S. Wat moet je doen?

Waterschade aan de iPhone kan altijd gebeuren. Het kan komen door in de regen bellen, of er vloeistof overheen te morsen. De iPhone 5S is niet waterdicht zoals de 6S en 7. Het is dus niet verstandig om hem in het water te gooien zoals je soms ziet op youtube filmpjes van mensen die de iPhone 7 uitproberen. Waterschade wordt niet gedekt door de éénjarige garantie van Google, noch door Apple Care. Als je toch waterschade aan je iPhone 5S oploopt zijn hier wat dingen die je kunt doen.

Hoe weet je of je waterschade hebt?

Het probleem met schade door vloeistoffen is dat het soms niet gelijk duidelijk is. Hoewel de telefoon het soms direct niet meer doet, gaat hij in andere gevallen gewoon nog aan en merk je eigenlijk niets aan het functioneren. Echter, kleine hoeveelheden water kunnen toch roest op het moederbord veroorzaken. Dit hoopt zich langzaam op, waardoor na verloop van tijd, de telefoon er plotseling mee ophoudt. Bij de iPhone 5S moet je uitkijken naar de vloeistofindicator op de zijkant van de telefoon. Als de telefoon van binnen nat is geworden, ontstaat hier een rode stip en weet je dat er water je telefoon is binnengedrongen.Uitzetten.

Als je weet dat er water in je telefoon zit moet je deze onmiddellijk uitzetten. Ook niet stiekem proberen ‘of hij het nog doet’, de kans is namelijk groot dat hij het daarna niet meer doet omdat jouw test kortsluiting heeft veroorzaakt. Bij kortsluiting kunnen de kleine onderdelen in de telefoon gemakkelijk gaan branden of smelten en wordt de schade al snel veel groter. Bij de iPhone 5S is de batterij niet makkelijk verwijderbaar. Door de telefoon te openen vervalt ook de garantie. Je kunt hem echter wel open maken en de batterij verwijderen.

 

Simkaart eruit.

Het is handig om simkaarten en geheugenkaarten te verwijderen. Ook deze kunnen namelijk beschadigen.

 

Laten drogen

Als de telefoon uit staat en de kaartjes zijn eruit kan je hem laten drogen. Als je er geen probleem mee hebt kan je de iPhone openmaken. Vooral als hij erg nat is droogt hij dan beter. Om hem te drogen kan je hem in een bak met droge rijst leggen. De rijstkorrels zuigen dan het vocht op. Zorg dat er ook rijst over de iPhone heen ligt. Je kan ook met silica-zakjes werken, of met speciale droogmaakhoesjes, die voor dit doel ontworpen zijn. Als de hoeveelheid water meevalt kan je hem ook op een droge doek leggen. Probeer hem niet droog te maken met warmte, zoals met een föhn of in de oven, ook niet op lage temperaturen. De warmte veroorzaakt namelijk ook schade.

 

(Laten) reinigen

Als de iPhone 5S erg nat is geweest is het noodzakelijk om hem vanbinnen te laten reinigen met Isopropyl alcohol Er zijn ook commerciële reinigingsmiddelen op de markt. Je kunt hem ook wegbrengen of laten opsturen naar een bedrijf gespecialiseerd in computerreparatie. Daar halen ze hem uit elkaar en maken ze hem schoon met een elektronische reinigingsmachine. Eventueel kunnen er dan ook onderdelen vervangen worden. Als je hem niet door Apple zelf laat repareren vervalt wel de garantie.

https://www.pcrefresh.com/computer-reparatie/

Related Posts

Online marketing is internet marketing

Kunststof profielen

Bij KFC draait alles om kip